Celebrating 500 years of Reformation in Bumala…

(…) 17 So if God gave them the same gift he gave us who believed in the Lord Jesus Christ, who was I to think that I could stand in God’s way?”
18 When they heard this, they had no further objections and praised God, saying, “So then, even to Gentiles God has granted repentance that leads to life.” (Peter in Acts 11)

Bumala - practical preaching

Practical preaching by students at Mukhanyo Theological College Bumala Distance in Kenya today.

On 31st October 1517, Dr.Martin Luther nailed his 95 Theses onto the door of the castle Church in Wittenberg Germany. The 95 Theses begins with Repentance.”Since our Lord and Master, Jesus Christ says ‘ Repent for the Kingdom of Heaven is near`,He wants the whole life of a believer to be a life of Repentance.” Professor Luther maintained that no sacrament can take away our responsibility to respond to Christ’s command to true repentance,evidenced by outward change,a transformation and renewal of our entire life.Luther emphasized that it is God alone who can forgive sins and indulgences are a FRAUD. This year, we celebrate 500 years of Reformation and in Bumala we have initiated a plan to celebrate this by intensive door to door Evangelism, open air crusade, Bible studies and one church plant outside our County where we have identified the need. You are free to join us through prayers, participation and support us to go!
Pastor Eric Ngala

Reformed Baptist Association of Kenya (RBAK) Fraternal 2017

De bovengenoemde bijeenkomst wordt georganiseerd in de Bumala/Mukhanyo Theological College Bumala Distancegroup van 21 tot 25 september 2017. Er wordt verwacht dat 50 pastors met reformatorische achtergrond afkomstig uit 41 provincies in Kenia deze bijeenkomst zullen bijwonen. Er zullen ook 30 Reformed Pastors aanwezig zijn uit verschillende kerken in de province Busia. Wij verwachten dat in total 80 pastors met  reformatorische achtergrond aanwezig zullen zijn op de bijeenkomst. We zullen tevens de gelegenheid gebruiken om 500 jaar Hervorming te vieren. We zullen aandacht geven aan dr. Martin Luther’s historische 95 stellingen gepubliceerd op 31 oktober 1517, die de aanzet gaven tot de protestantse Reformatie.

We hebben stappen gezet om een Reformation-FIRE groep in onze regio te op te richten vanwege de noodzaak om goed inzicht te krijgen in onze taak die bestaat uit informeren, inspireren en betrokkenheid genereren. We moeten motiveren en mobiliseren. We moeten opvoeden en “inlijven”. Het is daarom van essentieel belang dat we geïnformeerd, geïnspireerd en betrokken zijn bij het vervullen van de “Great Commission”, werken aan Reformatie en bidden om opwekking, de heerschappij van Christus toepassen op alle gebieden van het leven. Als onderdeel van deze broederlijke samenkomst zullen wij een dag van deur tot de deur evangelisatie in de ochtend en een openluchtdienst op de markt houden en tot slot een film over de hervormingbeweging laten zien. Reden is dat we duidelijk willen maken dat we veldwerkers nodig hebben voor Reformatie, zoals de John Wycliffe’s Lollards, het zaaien van het evangeliezaad, in de gemeenschappelijke taal, op de marktplaatsen, aan de snelwegen en bij de deuren, van deur tot deur. Hervormingen hebben behoefte aan literatuur, leiderschapstraining en leidinggevende evangelisten.

Om deze bijeenkomst succesvol te kunnen maken, verzoeken wij u de Heer te bidden om ons een vrijwillige spreker te geven om met de pastors te spreken over en hen te motiveren verder aan de slag te gaan met en in deze Reformatie beweging. Mocht u iemand kennen die voor deze gelegenheid bij ons kan komen, aarzel dan niet om hem aan te bevelen, zodat we tijdig een uitnodigingsbrief kunnen schrijven.

We vertrouwen ook op de Heer voor bijdragen aan het geld dat nodig is om dit evenement te organiseren, waarvoor naar onze schatting de kosten zo’n 200.000 Ksh  (1680 euro) zullen bedragen .

U zult wellicht vragen waarom deze bijeenkomst in Bumala en niet in de grote steden als Nairobi of Kisumu! Het is omdat ik voor het jaar 2017 verkozen ben als voorzitter van de Reformed Baptist Association of Kenya. Iedere bijeenkomst kiezen we steeds een nieuwe voorzitter om de groep te leiden voor een jaar. Het betekent dat ik de organisator ben van de bijeenkomst in Bumala en op de laatste dag zullen we voor het jaar 2018 een nieuwe voorzitter kiezen.

This entry was posted in Church, Prayer Topics, Projects. Bookmark the permalink.

1 Response to Celebrating 500 years of Reformation in Bumala…

  1. Pingback: Jeshuaists, Carrying the name of Christ – Jeshuaist

Leave a comment